dobrze, że kolega przytoczył fragment n/t SuperBaśki, bo to jest prawdziwe auto klasy średniej/premium. Octavia, nieważne co by miała za wyposażenie i silnik, nadal jest tylko "dobrze" zaprojektowanym kompaktem, którego wielkim + jest bagażnik. porównując OI/OII do Toledo/Bora/Jetta/Golf to nasze furaki wychodzą na "taczki". rozpiętość wyboru wersji silnikowych jest mała, wyposażenie nie powala na kolana /ot, spełnia obecne standardy/ i tyle. "panowie z niemiec" nie pozwolą na odbieranie klientów przez wwnętrzną konkurencję, więc nadal będzie to co było, czyli bez rewelacji. już jakiś czas temu czytałem/słyszałem o zamiarze pozycjonowa skody w vag-u jako auta użytkowe, czyli woły roboczy. pragnienia ekipy ze skody o posiadaniu w palecie typów takich jak SUV, VAN czy nie daj bóg COUPE pozostaną pragnieniami... tak sądzę, ehhh... parę osób zapewne kojaży coś takiego jak TUDOR, czyli SUPERB COUPE. rysunki były bardzo ładne i co z tego...?
przegląd po 30 tys które aso
Zwiń
X
-
ja we wrocku polecam "gall icm" maja nizsze ceny od "elcar" i narazie nie narzekamSkoda Forever jednak
Vw Golf I II III
Opel Omega C
Peugeot 206 HDi
Vw Golf V 1,9 tdi 90 koni
Citroen C5 2.0 Hdi Audi A8 2001 D2 3.3 TDi
Skoda Octavia II 2005 elegance kombi
Skoda Octavia II 2009 FL 1.9 TDi
VW Golf VI 2011 1.6 Tdi
Skoda Octavia II FL RS kombi
Komentarz
-
-
Sorki za archeologię ale muszę się trochę pożalić. Ostatnio miałem nieprzyjemność umówić się na przegląd do Elcaru, kolesiostwo i obsługa rodem z komedii Barei, wyleczyło mnie z przekonania o profesjonalizmie tegoż warsztatu. Pomijając już fakt iż zamontowanie rolety słonecznej trwa u nich 3h czy potraktowanie tapicerki bagażnika jak ściery do podłogi i powyginanie jej przy wymianie zderzaka, to teksty "ten pan był przed panem" pomimo przyjechania na umówioną godzinę czy fakt nie chęci wymiany oleju przy pierwszym przeglądzie przestaje być śmieszne. Zadzwoniłem do gall icm i rzeczowo i kulturalnie zostałem obsłużony, tak jak to się robi w każdym normalnym europejskim kraju, a nie jak petent dupoliz. Zobaczymy, troszkę rzeczy mam do zrobienia a sam jestem za cienki, i albo zrobię w ASO albo miśka będę męczył :P
Swoją drogą, w elcarze mają taki ruch że na warsztat się można umówić praktycznie na drugi dzień, w Gall ICM już muszę czekać parę dni. Cytując MMK "Przypadek? Nie sądzę." :wink:
Komentarz
-
Komentarz